top of page

BAUKE BAKKER
ZANG & DRUMS

Bauke Bakker

Bauke werd in 1979 geboren en groeide op in het Achterhoekse dorp Silvolde. Na de middelbare school in Doetinchem en wat omzwervingen langs studies in Utrecht en Arnhem, studeerde hij in 2004 cum laude af aan het conservatorium van Zwolle, hoofdvak drums.

Hij speelde op zijn 12e al in zijn eerste bandjes, en werd al gauw een veelgevraagde speler. Zingen hoorde daar vanaf het begin bij, dat ging als vanzelfsprekend, werd nooit echt over nagedacht. In vrijwel elk bandje drumde én zong hij, en dat is nooit meer veranderd. 

Bauke wordt terecht gelauwerd als de best zingende drummer én de best drummende zanger van Nederland. In dit dubbeltalent schuilt een waar podiumbeest: zijn energie en overgave pakken je direct.

Bauke speelde in eigen bands Bakzilla!, Soundsurfer en Cool Genius. Daarnaast heeft hij veel sessiewerk gedaan voor 16DOWN, Loïs Lane, Krystl, Matt Simons, maar ook studiosessies en tv-programma's.
Vanaf 2007 is Bauke vaste begeleider van singer-songwriter Bertolf en hij is als drummer/zanger de vaste invaller bij de Beatles tributeband The Analogues.

Hij heeft veel succes geboekt in de theaters met Her Majesty en daar zie je hem in het najaar van 2023 en voorjaar van 2024 weer mee optreden.
 

Bauke speelt de muziek van Sting & The Police al jaren met zijn fantastische band The Soul Cages. Deze theatertour is dan ook een logische stap.
 

 

bottom of page