top of page

MICHA WINK
TOETSEN & ZANG

Micha 1.JPG

Micha studeerde klassiek piano bij Nelleke Geesink aan het Conservatorium van Zwolle. In 1997 haalde hij daar zijn diploma. Aansluitend studeerde hij twee jaar bij Ben Smidts in Heerenveen. Tijdens zijn studie deed hij mee aan verschillende Kamermuziekprojecten en volgde masterclasses bij o.a. Kees van Zeeland, Wyneke Jordans en Leo van Doeselaar. Ook volgde hij een cursus Kamermuziek aan de Montclair State University in Montclair, New Jersey, waar hij les kreeg van Oscar Ravina (New York Philharmonic) en Lex Zemlevski (Metropolitan Opera Orchestra). Tevens gaf hij daar zelf een aantal concerten. Hij werkte samen met o.a. het Symfonisch Blaasorkest Amsterdam, Esther Groenenberg, Alex Roeka en Arjan Blanken.

Micha heeft muziek geschreven voor dans- en zangproducties van o.a. Vuur & Vlam Producties en piano-arrangementen gemaakt voor de cd’s Ghost Tracks en Dream Chaser van Clemens Krijger. Ook culinaire filmfragmenten van restaurant De Librije heeft hij van muzikale smaken mogen voorzien. Naast uitvoerende bezigheden is Micha pianodocent; hij geeft in zijn atelier in De Oude Ambachtsschool te Zwolle les in zowel klassieke- als lichte muziek, van beginners tot gevorderden.
Micha wordt, door zijn indrukwekkende muzikale vakmanschap, zijn humor en zijn warme persoonlijkheid graag door Bauke gevraagd voor projecten, waaronder Supertramp-, Prince- en Peter Gabriel-sessies. Maar natuurlijk allereerst en vooral: The Soul Cages!

bottom of page