top of page

RUUD VAN HALDER
GITAAR & ZANG

Ruud komt uit een muzikaal nest; de appel valt niet ver van de boom met een opa als beroepsmusicus. Ruud’s muzikale ontwikkeling ging snel, en nam vooral een vlucht toen hij ging studeren aan het Rotterdams Conservatorium. Ruud ontwikkelde een interessante, brede muzieksmaak en een superieure instrumentbeheersing.

Voornamelijk de liefde voor soul en jazz ontstond op het Rotterdams conservatorium. Dat resulteerde in een soulformatie met zanger Jared Grant. Een paar jaar later ontstond ook de band MARUTYRI, een instrumentaal gezelschap met een voorliefde voor fusion, jazz en funk. Maar Ruud blijkt veel meer te kunnen en is ook als sessiemuzikant multi-inzetbaar. Sinds 2020 is Ruud de vaste gitarist van het succeskoppel Suzan & Freek. 

Met het juiste gevoel en de juiste sound spelen, en altijd haarfijn aanvoelen waar de muziek om vraagt; dat is echt Ruud’s kracht. Bij The Soul Cages zul je veel invloeden horen van Police-gitarist Andy Summers en Sting-gitarist Dominic Miller, maar je gaat ook zéker Ruud van Halder horen!

bottom of page